Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Reddit button
Myspace button
Linkedin button
Webonews button
Delicious button
Digg button
Flickr button
Stumbleupon button
Newsvine button

 

Banyoles. Monestir de Sant Esteve

Tags

, ,
Banyoles. Monestir de Sant Esteve

La placeta del Monestir, situada davant el Monestir de Sant Esteve, es va construir quan es va allargar el carrer Nou i es van edificar cases a l’actual plaça. A partir del segle XVIII es va anomenar plaça dels Àrbres.

El monestir de Sant Esteve és el nucli sobre el qual es va formar la vila medieval de Banyoles.

Tot i que la seva data de fundació és anterior, està documentat per primer cop l’any 822. Els monjos benedictins van construir el temple a sobre les restes d’una església tardoromana, de la qual encara n’hi ha vestigis al subsòl.

Tot el conjunt construït ha passat diverses fases de destrucció i reconstrucció. Així, l’església primitiva va ser destruïda a mitjan s. X però es va tornar a edificar a final del mateix segle. Durant el s. XI, el monestir romànic es va destruir i es va reconstruir de seguida.

L’impacte d’alguns terratrèmols al s. XV també van afectar l’edifici monàstic. El campanar original va desaparèixer a mitjan s. XVII, juntament amb el claustre romànic i part del temple. El nou campanar, que és el que observareu actualment, es va edificar pels volts de 1695.

L’estructura final de tot el conjunt és neoclàssia (1702-1740). L’edifici que veureu en l’actualitat consta de l’església d’estil neoclàssic, el claustre i les dependències que l’envolten.

Deixa el teu Comentari