Facebook button

 

Cubelles

Tags

, ,
Cubelles

Superfície: 13,67 km²
Població (2009): 13.711 hab.
Coordenades:  41° 12′ 36″ N, 1° 40′ 25″ E
Comarca: Garraf

Personatges il.lustres:  Josep Andreu i Lasserre, Charlie Rivel (1896-1983)

Ciutats agermanades: Arles (Vallespir)

Informació extreta de la Viquipèdia.

Una Resposta to “Cubelles”

 1. El rei moro del Palau de Cubelles

  Els sarraïns, després de la invasió del cèlebre cabdill Al Mansur, s’aposentaren en els millors palaus i castells del nostre país.
  A Cubelles, un ermir rebé un preuat tresor d’un amic: una formosa captiva cristiana anomenada Riquilda.
  La donzella fou tancada dins l’harem amb les altres esclaves i des d’aleshores la seva nova vida fou un vertader drama; plorava i recordava els seus estimats familiars, per més que el seu amo li regalés valuoses joies i rics vestits.
  Al cap d’unes setmanes, l’ermir fou cridat per l’alcalde de Puig d’Àliga, el turó mes enlairat d’aquelles terres, per anar a combatre de nou amb els cristians que s’havien instal-lat al castell d’Òlerdola.
  Les setmanes d’absència de l’ermir al palau, les aprofitaren d’allò més les dones de l’harem,talment cabres desfermades. Riquilda conegué un jove hortolà, fill de Sant Cugat del Vallès, que, com ella, també havia caigut en esclavatge. Visqueren tendres col-loquis, s’enamoraren bojament i planejaren la fugida abans que l’ermir tornés a palau, les aprofitaren d’allò més les dones de l’harem, talment cabres desfermades. Riquilda conegué un jove en esclavatge. Visqueren tendres col-loquis, s’enamoraren bojament i planejaren la fugida abans que
  l’ermir tronés a palau. No s’adonaren que una vella serventa africana els estava espiant contínuament.
  Arribà la nit esperada i la parella lliscà per una corda, des de les golfes fins al jardí i, quan anaven a agafar el camí de la platja, el so d’un corn restrunyí per l’espai i tot seguit l’escamot de l’emir, amb aquest al front, se’ls tirà a sobre i les lligà fortament.
  El capitost manà que els pengessin amb una corda per sota les aixelles al oi més alt del seu jardí i que, a punta de dia, els ballesters acabessin amb les seves vides travessant-los amb les sagetes.
  La sentència es complí, dissortadament, i d’aquell espantós drama, avui encara en queda el nom. Mas Palau s’edificà sobre les runes de l’antic palau d’aquell criminal rei moro.


Deixa el teu Comentari